Print

NEGANTIgardi recepte Jēra Shoulder (Pleaca) steiks

Sagatavošanas laiks1 hour
Gatavošanas laiks15 minutes
Porcijas 3

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums NEGANTIgardi jēra Shoulder steiks 3gab. ~0,56 kg
  • 1 gb. Timiāna vai rozmarīna zariņš, var būt arī kaltēts
  • 6 gb. Ķiploka daiviņas
  • 2 tējkarotes Olīveļļa
  • 0.5 tējkarotes Svaigi malti melnie pipari
  • 0.5 tējkarotes Sāls
  • 5 gb. Melnie pipari

Pagatavošanas soļi

  • Izpakojiet NEGANTIgardi jēra Shoulder steiku, nosusiniet, un sagatavojiet produktus marinādei. Ja izmantojat griezumu, kurš sasaldēts ar šoka saldēšanas metodi, to no saldētavas uz ledusskapi būtu nepieciešams pārlikt iepriekšējā dienā, lai tas būtu atlaidies (vai ielieciet aukstā ūdens peldē uz 2h) un dariet to pašu, ko ar svaigu griezumu. Pateicoties šoka saldēšanas tehnoloģijai, griezums garšos kā svaigi griezts.
  • Veidojiet marinādi -sasmalciniet vai izspiediet caur spiedi ķiploku un sajauciet to ar pārējām sastāvdaļām. Iemarinējiet griezumus vismaz uz stundu pirms cepšanas.
  • Uzkarsējiet karstu pannu un uz tās lieciet iemarinētos griezumus. Pirms likšanas uz pannas no griezumiem noslaukiet marinādi, lai tā nepiedeg pie pannas. Cepiet gaļas griezumus 5-6 minūtes no katras puses, grozot ik pa 2 minūtēm.
  • Kad jēra gaļas Shoulder steiki pagatavoti, izņemiet  tos no pannas un ielieciet atsevišķā traukā, nosedziet ar foliju un ļaujiet tām atpūsties vismaz 5 min.
  • Steikiem piedevās varat pievienot, jeb ko, kas pašiem garšo! 
Iesaki saviem draugiem!