Jēra steiks shoulder BIO (saldēts)

Šis griezums ir iegūts no pleca daļas, tas ir patīkami taukains, tāpēc ideāli piemērots cepšanai un grillēšanai. Jēri ir ganījušies dabīgās pļavās un gaļas garšu caurvij šo dabīgo pļavu nots.

Print

NEGANTIgardi recepte Jēra Shoulder (Pleaca) steiks

Sagatavošanas laiks1 hour
Gatavošanas laiks15 minutes
Porcijas 3

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums NEGANTIgardi jēra Shoulder steiks 3gab. ~0,56 kg
  • 1 gb. Timiāna vai rozmarīna zariņš, var būt arī kaltēts
  • 6 gb. Ķiploka daiviņas
  • 2 tējkarotes Olīveļļa
  • 0.5 tējkarotes Svaigi malti melnie pipari
  • 0.5 tējkarotes Sāls
  • 5 gb. Melnie pipari

Pagatavošanas soļi

  • Izpakojiet NEGANTIgardi jēra Shoulder steiku, nosusiniet, un sagatavojiet produktus marinādei. Ja izmantojat griezumu, kurš sasaldēts ar šoka saldēšanas metodi, to no saldētavas uz ledusskapi būtu nepieciešams pārlikt iepriekšējā dienā, lai tas būtu atlaidies (vai ielieciet aukstā ūdens peldē uz 2h) un dariet to pašu, ko ar svaigu griezumu. Pateicoties šoka saldēšanas tehnoloģijai, griezums garšos kā svaigi griezts.
  • Veidojiet marinādi -sasmalciniet vai izspiediet caur spiedi ķiploku un sajauciet to ar pārējām sastāvdaļām. Iemarinējiet griezumus vismaz uz stundu pirms cepšanas.
  • Uzkarsējiet karstu pannu un uz tās lieciet iemarinētos griezumus. Pirms likšanas uz pannas no griezumiem noslaukiet marinādi, lai tā nepiedeg pie pannas. Cepiet gaļas griezumus 5-6 minūtes no katras puses, grozot ik pa 2 minūtēm.
  • Kad jēra gaļas Shoulder steiki pagatavoti, izņemiet  tos no pannas un ielieciet atsevišķā traukā, nosedziet ar foliju un ļaujiet tām atpūsties vismaz 5 min.
  • Steikiem piedevās varat pievienot, jeb ko, kas pašiem garšo! 

Apraksts

Iepakojumā 3gb. Svars 556g.

16.70

Noliktavā 10 prece/-es

SKU 172 Produkta kategorijas , , Audzētājs............Ražotājs ,

Dmitrija Bortņikova un Dan Roth bioloģiskā aitkopības saimniecība SIA “3D Development” atrodas neatkārtojami skaistā vietā – pašā Latvijas vidū. Aptuveni 300 Merino šķirnes aitu, kas ir šajā saimniecībā, ganās bioloģiskās pļavās netālu no Ērgļiem. Te, plašumos atrodami gan nelieli pauguri, gan biezi meži, gan līkumainā Ogres upe. Aitkopību Dmitrijs ar kolēģi Dan Roth un komandu uzsāka 2006. gadā, lai varētu finansiāli atbalstīt bērnu un jauniešu nometņu centru “Ērgļa spārni”, kurā katrs dalībnieks var vairāk uzzināt gan par Dievu, gan par darbu, gan par dabu. Un visas šīs pamatvērtības tiek turētas lielā cieņā arī saimniecības ikdienā – attīstot saimniecību un rūpējoties par aitiņām. Vācijas Merino vitējās gaļas šķirnes aitas ir ar ļoti labām gaļas īpašībām. Un šīs aitiņas lieliski iederas Ērgļu novada saimniecībā, jo tās ir piemērotas turēšanai paugurainos apvidos.