Print

Omes Pavasara Gulašs

Pavasarī kad vajag daudz spēka un vienlaicīgi jānomet kilogrami pludmalei talkā nāks Omes gulašs
Sagatavošanas laiks15 minutes
Gatavošanas laiks1 hour
Porcijas 4
Author klients rekomendē

Sastāvdaļas

  • 1 kg NEGANTIgardi liellopa gulašs
  • 1 gab. Paliels baltais sīpols
  • 1 gab. Ķiploks (visa galviņa)
  • 5-6 gab. Jaunie burkāni
  • 1 sauja Čilli piparu
  • 1 bunte Bunte svaigu zaļumu no Omes dārza - baziliks, piparmētra, puplaksis, selērijs, maijlociņi, rozmarīns un ķiploka laksti
  • 0.5-1 l liellopa kaulu buljons
  • Sāls, pipari

Pagatavošanas soļi

  • Gulaša gaļas kubiņus uz karstas pannas un nedaudz apcep brūnus no ārpuses.
  • Tikmēr mizojam burkānus un ķiplokus.
  • Pārlej ar kaulu buljonu, sautē minūtes 40.
  • Pievieno Omes zaļumus un turpina sutināt.
  • Sīpolus, čilī, ķiplokus, burkānus apcep brūnus sālī, piparos , kas aizņem ap 15 minūtēm.
  • Apceptos dārzeņus pievieno gaļai - pievienojam sāli un piparus pēc garšas, sautējam līdz burkāns ir mīksts, tas aptuveni ir minūtes 10
.
  • Kam tīk maigāka garša var pievienot saldo krējumu un pasautē aptuveni 10min.
  • Mielojamies piekožot svaigu sīpolu maizes vietā un kādu lielisku Latvijas gaišo alu! Lai labi garšo!