BIO Griķi 0.4kg

No griķiem vāra biezputras, tos cep, sautē, pievieno zupām, sacepumiem, lieto salātos un pildījumos, it sevišķi desu pildīšanai. No griķiem gatavo saldos ēdienus un maļ miltus, ko savukārt izmanto pankūku, vafeļu, maizes, cepumu, makaronu, mērču, klimpu tapšanā.

Apraksts

Bioloģiskie griķi no zemnieku saimniecības Kaņepītes. Zemnieku saimniecība Kaņepītes ir bioloģiski sertificēta. Piedāvā bioloģiskus graudaugus, to pārstrādes produktus. No visām putrām griķos ir visvairāk dzelzs, turklāt griķi satur četras reizes vairāk magnija nekā rīsi. Bet aminoskābju griķos ir gandrīz tikpat daudz, cik ir gaļā un zivīs.

1.65

Noliktavā 2 prece/-es

Produkta kategorijas , Ražotājs

Vasarā te plešas griķu lauki, raibiem ziediem nozied zirņi, smagas vārpas briedina kvieši, rudzi un mieži. Ap „Kaņepītēm” plešas tas īpašais plašums – tāds, par kuru saka, ka ir kur domai ieskrieties. Doma te ieskrējusies bioloģiskās graudkopības virzienā, nu jau daudzus gadus audzējot un ražojot miltus, auzu pārslas, griķus un zirņus. «Kocēnu novadā, netālu no teikām apvītā Zilākalna atrodas bioloģiskā zemnieku saimniecība»Kaņepītes», kurā DITA un GUNTARS ANTONIJI ar ģimeni apsaimnieko vairāk nekā 200 ha aramzemes. Saimniecība dibināta 1992. gadā, un gandrīz pēdējos 15 gadus tā ir bioloģiski sertificēta. Kā stāsta saimnieki, «Kaņepīšu» tīrumos nekad nav lietoti ķīmiskie augu aizsardzības līdzekļi vai mākslīgais mēslojums. Ar šādu pārliecību arī dzīvo, jo saimniekošanas pieredze rāda, ka pārdomāta bioloģiskā lauksaimniecība nenoplicina zemi un ir ilgtspējīgāka. Šādi saimniekojot, ražas ir ievērojami zemākas nekā konvencionālajos laukos, bet kvalitatīvs produkts maksā vairāk, un pārdošanas cena ir augstāka. 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email