jēra Ciska bez kaula

18.00

Iepakojumā 1gb. Svars 700g.

Noliktavā 10 prece/-es

Iesaki saviem draugiem!

Apraksts

Iecienīts griezums ar daudz liesuma. Gaļa ir sulīga un tā ir ideāli piemērota cepšanai. Griezums labi sader kopā ar aromātisko rozmarīnu. Griezums ir prasmīgi atkaulots un meistarīgi satīts. Pagatavota gaļa atspoguļo sulīgo ganību kvalitāti, kur ganījušies jēri un mielojušies ar ziediem, garšaugiem un dabiskajiem zālājiem.

Print

Jēra ciska bez kaula NEGANTIgardi gaumē

Sagatavošanas laiks20 minutes
Gatavošanas laiks1 hour 30 minutes
Porcijas 5

Sastāvdaļas

  • 1 gab. NEGANTIgardi jēra ciska bez kaula
  • 4 gab. sīpoli
  • 3 gab. burkāni
  • 1 gab selerijas sakne, vai kāti
  • 1 gab. Rozmarīna zariņš
  • 1 gab. Timiāna zariņš
  • 5 gab. melnie pipari
  • 2 gab. smaržīgie pipari
  • 2 gab. lauru lapas
  • 0.5 l buljons (dārzeņu, vistas vai jēra)
  • 1 tējk. miltu

Pagatavošanas soļi

  • Izpakojiet NEGANTIgardo jēra cisku bez kaula,nosusiniet, un ļaujiet tai sasilt līdz istabas temperatūrai, aptuveni 0,5-1 h. Ja izmantojat griezumu, kurš sasaldēts ar šoka saldēšanas metodi, to no saldētavas uz ledusskapi būtu nepieciešams pārlikt iepriekšējā dienā, lai tas būtu atlaidies (vai ielieciet aukstā ūdens peldē uz 2h) un dariet to pašu, ko ar svaigu griezumu. Pateicoties šoka saldēšanas tehnoloģijai, griezums garšos kā svaigi griezts.
  • Ieslēdziet sildīties cepeškrāsni uz 210 0C, ja izmantojat konvekcijas režīmu, vai 230 0C, ja izmantojat tradicionālo režīmu.
  • Cepam traukā salieciet rupji grieztus dārzeņus (burkānus, sīpolus, seleriju), dārzeņiem jābūt aptuveni vienādās proporcijās. Pievienojiet garšvielas (rozmarīnu, timiānu, melnos un smaržīgos piparus, lauru lapas).                                    
  • Ierīvējiet gaļas griezumu ar sāli un lieciet pa virsu dārzeņiem cepam traukā, ar tauka kārtiņu uz augšu.
  • Cepam trauku ar labumiem ievietojiet krāsnī, un cepiet 20 min., tad samaziniet temperatūru uz 160 0C, ja izmantojiet konvekcijas režīmu, vai 180 0C ja izmantojiet tradicionālo cepšanas režīmu. Turpiniet cept 12-15 minūtes uz katru 0,5 kg gaļas, mērķis ir sasniegt 52-54 0C pa vidu gaļas griezumam, tad gaļa būs vidēji jēli pagatavota [ Katrs var izvēlēties, kā viņam garšo labāk, 56-58 0C- vidējs izcepts; 65-68 0C – labi izcepts].
  • Kad gaļas gabals pagatavots, izņemiet  to no cepam trauka un ielieciet atsevišķā traukā, nosedziet ar foliju un ļaujiet cepetim atpūsties 20 min.
  • Mērces pagatavošana. Kad noņemts cepetis, dārzeņus  cepam traukā pārlejiet ar 0,5l buljona un nedaudz pavāriet, lai visas karamelizējušās sulas sajaucas kopā ar buljonu. Tad maisījumu ar dārzeņiem, caur sietiņu pārlejiet tīrā pannā. Novāriet mērci par vienu trešdaļu, iebiezināšanai varat pievienot miltus, kuri izšķaidīti mazā aukstā ūdens apjomā, novāriet mērci līdz sev vēlamajai konsistencei.
  • Cepetim piedevās varat pievienot, jeb ko kas garšo!

 

Atsauksmes

Pašlaik atsauksmju nav.

Uzraksti atsauksmi pirmais par “jēra Ciska bez kaula”

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating