Kaltēts Zaļais siers

Viena no trim Zaļā siera sastāvdaļām ir govs vājpiens, no kura iegūst koncentrētu olbaltumvielu masu, kas vēlāk tiek nogatavināta. Sierāboliņš ir viengadīga kultūra - pieclapu āboliņš ar ziliem ziediem. Kamēr jaunie dzinumi ir mīksti, tos novāc un kaltē ar malku kurināmā žāvētavā. Pēc izkaltēšanas sierāboliņu samaļ, izsijā un pievieno olbaltumvielu masai, ko plānā kārtā saber īpaši izgatavotās koka kastēs un žāvē. Pēc sierāboliņa pievienošanas un otrreizējas nogatavināšanas produkts iegūst raksturīgo Zaļā siera garšu, krāsu un smaržu. Zaļā siera gatavošana ir ilgstošs un darbietilpīgs process - no brīža, kad tiek iegūts piens, līdz mirklim, kad produkts iegulst veikalu plauktos, paiet vairāk kā divi mēneši. Lai gan sieram ir arī samērā garš derīguma termiņš, tam nav iemesla iegulties ledusskapī uz ilgāku laiku - tas ir ļoti garšīgs, aromātisks. 100g produkta satur: 1g tauku, 49 g olbaltumvielu, 3 g ogļhidrātu. Enerģētiskā vērtība 217 kcal/921kJ

Apraksts

Zaļais siers ir kaltēts un rīvēts siers, kura ražošanā tiek izmantotas tikai Latvijā iegūtas sastāvdaļas: Raunā audzēts sierāboliņš un piena olbaltumvielas (cīgars). Zaļais siers: izcils olbaltumvielu avots, satur maz tauku un kcal, tikai dabīgas izejvielas, piemīt piesātināta garša, pateicoties sierāboliņam, tas ir īpaši aromātisks. Pieejams 90g burciņā.

4.36

Noliktavā 3 prece/-es

Produkta kategorija Ražotājs

Siera ražotne Raunā ir Ceriņu ģimenes uzņēmums un vienīgā vieta visā Baltijā, kurā top aromātiskais Zaļais siers. Īpašākā no Zaļā siera sastāvdaļām – garšaugs sierāboliņš – aug pašu dārzā. Ražotnē top arī citi beramie (!) sieri – siers ar garšaugiem un siers Ķiplociņš. Gardēžu iecienīta ir arī pikantā uzkoda knapsieriņš, kas perfekti sader ar glāzi vēsa alus. Viens no vērtīgākajiem produktiem, kas top ražotnē, ir Zelta sviests jeb plašāk zināms kā gī sviests. Beramo sieru klāstu veiksmīgi papildina 15 veidu Mājas makaroni un 4 veidu Mājas nūdeles, kas top no augstākās kvalitātes kviešu miltiem un svaigām vistu olām.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email