BIO Miežu grūbas 0.5kg

Pirms gatavošanas ieteicams noskalot aukstā ūdenī. Ūdeni maina tik ilgi, līdz tas vairs neiekrāsojas tumšs un nav duļķains. Pēc tam grūbas liek mērcēties aukstā ūdenī vismaz 3–4 stundas. Lai mērcēšanas procesā grūbām nepietrūktu ūdens, aptuvenās proporcijas ir 250 gramu graudauga un litrs auksta ūdens. Ja grūbas labi izmērcētas, tās apjomā ir piebriedušas 2–3 reizes. Grūbas vāra roporcijā 250 gramu grūbu un 2 litri ūdens. Grūbas pēc izvārīšanas var noskalot, tad pazudīs ķepīgums un katrs graudiņš būs atsevišķi.

Apraksts

Bioloģiskās miežu grūbas no zemnieku saimniecības Kaņepītes. Zemnieku saimniecība Kaņepītes ir bioloģiski sertificēta. Piedāvā bioloģiskus graudaugus, to pārstrādes produktus, kā arī uzkodas, kuru sastāvā ir pašu audzētie bioloģiskie graudaugi.

0.90

Noliktavā 4 prece/-es

Produkta kategorijas , Ražotājs

Vasarā te plešas griķu lauki, raibiem ziediem nozied zirņi, smagas vārpas briedina kvieši, rudzi un mieži. Ap „Kaņepītēm” plešas tas īpašais plašums – tāds, par kuru saka, ka ir kur domai ieskrieties. Doma te ieskrējusies bioloģiskās graudkopības virzienā, nu jau daudzus gadus audzējot un ražojot miltus, auzu pārslas, griķus un zirņus. «Kocēnu novadā, netālu no teikām apvītā Zilākalna atrodas bioloģiskā zemnieku saimniecība»Kaņepītes», kurā DITA un GUNTARS ANTONIJI ar ģimeni apsaimnieko vairāk nekā 200 ha aramzemes. Saimniecība dibināta 1992. gadā, un gandrīz pēdējos 15 gadus tā ir bioloģiski sertificēta. Kā stāsta saimnieki, «Kaņepīšu» tīrumos nekad nav lietoti ķīmiskie augu aizsardzības līdzekļi vai mākslīgais mēslojums. Ar šādu pārliecību arī dzīvo, jo saimniekošanas pieredze rāda, ka pārdomāta bioloģiskā lauksaimniecība nenoplicina zemi un ir ilgtspējīgāka. Šādi saimniekojot, ražas ir ievērojami zemākas nekā konvencionālajos laukos, bet kvalitatīvs produkts maksā vairāk, un pārdošanas cena ir augstāka. 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email