BIO Šķeltie zirņi 0.5kg

Šķeltos  zirņu saber bļodā, pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uz nakti samirkt. Ņem vērā, ka ūdenī zirņi uzbriedīs, tāpēc traukam jābūt lielākam un ūdenim ne līdz malām ielietam. Zirņus mērcē 3-4 stundas, tad nolej ūdeni, kārtīgi noskalo tos vēlreiz un tad liek katliņā ar tīru ūdeni, un vāra uz lēnas uguns aptuveni 45minūtes.

Apraksts

Bioloģiskie šķeltie zirņi no zemnieku saimniecības Kaņepītes. Zemnieku saimniecība Kaņepītes ir bioloģiski sertificēta. Piedāvā bioloģiskus graudaugus, to pārstrādes produktus. Zirņos esošās olbaltumvielas, šķiedrvielas un saliktie ogļhidrāti rada sāta sajūtu uz ilgāku laiku, palīdzot izvairīties no nevajadzīgu kaloriju uzņemšanas. Tāpat pākšaugos esošās šķiedrvielas mazina aizcietējumus, palīdz stabilizēt cukura līmeni asinīs, kā arī samazināt holesterīna līmeni.

2.12

Noliktavā 7 prece/-es

Produkta kategorija Ražotājs

Vasarā te plešas griķu lauki, raibiem ziediem nozied zirņi, smagas vārpas briedina kvieši, rudzi un mieži. Ap „Kaņepītēm” plešas tas īpašais plašums – tāds, par kuru saka, ka ir kur domai ieskrieties. Doma te ieskrējusies bioloģiskās graudkopības virzienā, nu jau daudzus gadus audzējot un ražojot miltus, auzu pārslas, griķus un zirņus. «Kocēnu novadā, netālu no teikām apvītā Zilākalna atrodas bioloģiskā zemnieku saimniecība»Kaņepītes», kurā DITA un GUNTARS ANTONIJI ar ģimeni apsaimnieko vairāk nekā 200 ha aramzemes. Saimniecība dibināta 1992. gadā, un gandrīz pēdējos 15 gadus tā ir bioloģiski sertificēta. Kā stāsta saimnieki, «Kaņepīšu» tīrumos nekad nav lietoti ķīmiskie augu aizsardzības līdzekļi vai mākslīgais mēslojums. Ar šādu pārliecību arī dzīvo, jo saimniekošanas pieredze rāda, ka pārdomāta bioloģiskā lauksaimniecība nenoplicina zemi un ir ilgtspējīgāka. Šādi saimniekojot, ražas ir ievērojami zemākas nekā konvencionālajos laukos, bet kvalitatīvs produkts maksā vairāk, un pārdošanas cena ir augstāka. 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email