Печать

Kraukšķīgie vistu spārnini Bufalo gaumē

Количество порций 4

Ингредиенты

  • 2 кг BIO vistu spārniņi sadalīti divās daļās
  • 1 чайная ложка Cepamā pulvera
  • 1/2 чайная ложка соль
  • 2 чайные ложки ķiploku pulveris
  • 1 Škipsniņa Молотый черный перец

Tomātu mērcei

  • 1/4 glāzes izkausēta sviesta
  • 1/2 tomātu āsā mērce, pēc garšas
  • 1 чайная ложка medus

Zilajai siera mērcei

  • 1/2 glāze sadrupinātā zilā siera
  • 1/3 glāze skābā krējuma
  • 1/4 glāze majonēzes
  • 2 daivas Sasmalcināta ķiploka
  • 1 чайная ложка citrona sulas
  • Šķipsniņa sāls
  • Šķipsniņa sasmalcinātu piparu

Приготвление

  • Uzkarsē cepeškrāsni uz 230oC. Ieklāj pannā foliju un pa virsu uzliek restītes.
  • Nosusinām visu mitrumu no bio vistu spārniņiem ar salveti un saliekam traukā
  • Mazākā bļodā sajauc cepamo sodu, ķiploku pulveri, sāli un piparus. Garšvielu maisījumu pārkaisa vienmērīgi pāri vistu spārniņiem. (Lai spārniņi izdotos kraukšķīgāki, tos ar garšvielām var noturēt ledusskapi visu nakti)
  • Pēc tam vistu spārniņus kārto uz restītēm, lai tie nesaskartos.
  • Spārniņus cep 30 minūtes, tad apgriež un cep vēl 20 minūtes, līdz spārniņi iegūst zeltaini brūnu nokrāsu.
  • Kamēr cepas spārniņi pagatavo mērcītes, to sastāvdaļās sajaucot kopā.
  • Приятного аппетита!