Kraukšķīgie vistu spārnini Bufalo gaumē
Количество порций 4
Ингредиенты
- 2 кг BIO vistu spārniņi sadalīti divās daļās
- 1 чайная ложка Cepamā pulvera
- 1/2 чайная ложка соль
- 2 чайные ложки ķiploku pulveris
- 1 Škipsniņa Молотый черный перец
Tomātu mērcei
- 1/4 glāzes izkausēta sviesta
- 1/2 tomātu āsā mērce, pēc garšas
- 1 чайная ложка medus
Zilajai siera mērcei
- 1/2 glāze sadrupinātā zilā siera
- 1/3 glāze skābā krējuma
- 1/4 glāze majonēzes
- 2 daivas Sasmalcināta ķiploka
- 1 чайная ложка citrona sulas
- Šķipsniņa sāls
- Šķipsniņa sasmalcinātu piparu
Приготвление
- Uzkarsē cepeškrāsni uz 230oC. Ieklāj pannā foliju un pa virsu uzliek restītes.
- Nosusinām visu mitrumu no bio vistu spārniņiem ar salveti un saliekam traukā
- Mazākā bļodā sajauc cepamo sodu, ķiploku pulveri, sāli un piparus. Garšvielu maisījumu pārkaisa vienmērīgi pāri vistu spārniņiem. (Lai spārniņi izdotos kraukšķīgāki, tos ar garšvielām var noturēt ledusskapi visu nakti)
- Pēc tam vistu spārniņus kārto uz restītēm, lai tie nesaskartos.
- Spārniņus cep 30 minūtes, tad apgriež un cep vēl 20 minūtes, līdz spārniņi iegūst zeltaini brūnu nokrāsu.
- Kamēr cepas spārniņi pagatavo mērcītes, to sastāvdaļās sajaucot kopā.
- Приятного аппетита!