Bioloģiski ražotas olas!

SIA “EK Ovo”, kuru vada straupietis Nauris Vītols, aizsākumi meklējami 2012. gadā. Saimniecība ražo brīvos apstākļos audzētu dējējvistu olas, un uzņēmuma produkciju iecienījuši gan vietējie, gan citu novadu iedzīvotāji un, protams, konditori. 2015. gadā N. Vītols uzsāka visai sarežģītu un darbietilpīgu procesu pārejai uz bioloģisko saimniecību, kas ilga divus gadus. Smagais darbs atmaksājās, un 2017. gadā tika iegūts ES bioloģiskais marķējums – “Zaļā ekolapa”. N. Vītols uzsver, ka ēdiens, ko ēd dējējvistas, ir būtiskākais faktors, kas nodrošina bioloģiski sertificēto olu kvalitāti. Kvieši, saulespuķu rauši un kukurūza ir tikai dažas no sastāvdaļām, kuras tiek rūpīgi atlasītas vistiņu barībai, kas nodrošina garšīgas augstas kvalitātes olas.

SIA “EK Ovo” ir kļuvusi par pirmo lielo bioloģiski sertificēto olu ražotāju Latvijā. Un “BIO” olas ir marķētas ar atzīmi “0”.

Iesaki saviem draugiem!