Go Back

NEGANTIgardi Liellopa Nieres krējumā

Prep Time2 hours 15 minutes
Cook Time45 minutes
Servings: 4

Equipment

  • Katliņš
  • Panna

Ingredients

  • 1 kg NEGANTIgardi liellopa nieres
  • 1 gab. Liels sīpols
  • 3 gab. Ķiploka daiviņas
  • 100 g Sviests
  • 200 ml Stiprinātais vīns - Šerijs
  • 200 ml Saldais krējums 35%
  • 150 ml Etiķis 9%
  • Malti melnie pipari, sāls

Instructions

  • Izpakojiet NEGANTIgardi Nieres, kuras sasaldēts ar šoka saldēšanas metodi. Tās no saldētavas uz ledusskapi būtu nepieciešams pārlikt iepriekšējā dienā, lai tās būtu atlaidušās (vai ielieciet remdenā ūdens peldē uz 2h). Pateicoties šoka saldēšanas tehnoloģijai,griezums garšos kā svaigi griezts.
  • Izgrieziet no nierēm dzīslojumu un taukumu.           
  • Iemērciet nieres uz divām stundām ūdens un etiķa maisījumā 2/3 ūdens un 1/3 etiķis.
  • Nosusiniet nieres un novāriet uz mazas uguns 5 min un noskalojiet zem auksta ūdens.
  • Apcepiet nieres uz pannas un nolieciet malā.
  • Uz tās pašas pannas sviestā apcepiet sagrieztus sīpolus un ķiplokus.
  • Pievienojiet šeriju un novāriet to                                     
  • Pievienojiet krējumu un pēc 1 minūtes pievienojiet apceptās nierītes. Novāriet līdz vēlamajai konsistencei apmēram 5 minūtes
  • Labi garšo kopā ar rīsiem vai vienkārši ar svaigu maizīti!
    Liellopa Nieres