Menu
Liellopa gaļas BIO Flank steiks
Блюдо Pusdienas, Vakariņas
Keyword gaļa, Liellopa gaļa, steiks, steiks pirkt, steiks recepte
Sagatavošanas laiks10 minutes minutes
Gatavošanas laiks15 minutes minutes
Porcijas 4
Sastāvdaļas
- 1 gab. NEGANTIgardi BIO Liellopa Flank steiks
- 50-100 g sviests
- 1 gab. Ķiploka galviņa
- Sāls, pipari, rozmarīna zariņš
Pagatavošanas soļi
- Izpakojiet NEGANTIgardi steiku. Pagaidiet, lai griezums sasniedz istabas temperatūru, nosusiniet griezumus ar salveti.Iemasējiet griezumu ar nelielu daudzumu eļļas, apkaisiet ar sāli un pipariem,un lieciet uz karstas pannas cepties. Cepiet divas minūtes no katras puses, tad pievienojiet sviestu, ķiplokus, rozmarīna zariņu un turpiniet cept divas minūtes uz katras puses grozot pa minūtei.
- Lai būtu vidēji jēls steikam jāsasniedz 60 grādu temperatūra, bet lai būtu vidēji izcepts iekšpusē jābūt 70 grādiem. Kad steiks ir gatavs noņemiet to no pannas un ielieciet atsevišķā traukā, nosedziet ar foliju un ļaujiet atpūsties vismaz 5 min. Kad steiks atpūties sagrieziet to smalkās šķēlēs pretēji gaļas šķiedru virzienam. Strēmelītes lieliski garšo ietītas tortiljā ar piedevām, vai starp pārgrieztu svaigi ceptu “radziņu” ar mērcīti.