Menu
Cūkas krūtiņa ar kaulu uz restēm
Блюдо Pusdienas, Vakariņas
virtuve American
Keyword cūkas krūtiņa, cūkgaļa, gaļa, gaļas ēdieni
Porcijas 4
Sastāvdaļas
- 1 gab. NEGANTIgardi BIO cūkas krūtiņa ar kaulu
- 1 gab Daiviņa ķiploka
- 1 Sojas mērce
- 1 Ābolu etiķis
- 1 Adžika
Pagatavošanas soļi
- Izpakojiet NEGANTIgardIcūkas krūtiņas ar kaulu griezumu,nosusiniet un ļaujiet tai sasilt līdz istabas temperatūrai. Ja ieceptes pagatavošanā zmantojat griezumu, kurš sasaldēts ar šoka saldēšanas metodi, to no saldētavas uz ledusskapi būtu nepieciešams pārlikt iepriekšējā dienā, lai tas būtu atlaidies (vai ielieciet aukstā ūdens peldē lai paātrinātu atkušanu) un dariet to pašu, ko ar svaigu griezumu. Pateicoties šoka saldēšanas tehnoloģijai, griezums garšos kā svaigi griezts.
- Kad ribiņas izpakotas, ķeramies pie ogļu kurināšanas. Kamēr ogles kurās, sagatavojiet cūkas krūtiņu cepšanai uz restēm un marinādi. Cūkas krūtiņas gabalu rūpīgi no abām pusēm iemasējiet piparu un sāls maisījumā.
- Marinādes pagatavošanai izmantojiet vienādās proporcijās saspiestu ķiploku, sojas mērci, ābolu etiķi, adžiku vai čilī pastu, asumu regulējot pēc pašu izvēles, medu un cukuru, cepšanas procesā mērce karamelizēsies un veidos gaļai gardu, sulīgu virskārtu.
- Kad marināde gatava, var sākt cept gaļu! Uzlieciet uz restēm cūkas krūtiņas griezumus un cepiet no katras puses apmēram 6 minūtes, grozot tos ik pa 2 minūtēm. Pirms pēdējām divām gaļas apgriešanām, apsmērējiet gaļu ar pagatavoto marinādi.
- Kad cepšanas laiks pagājis, noņemiet gaļas griezumus no grila un atpūtiniet 10 minūtes un baudiet tos kopā ar svaigiem dārzeņiem un iecienītajām piedevām!
- Labu apetīti!