Print

NEGANTIgardi recepte Jēra gaļas krūtiņa

Ilgi, bet ir tā vērts!
Sagatavošanas laiks10 minutes
Gatavošanas laiks5 hours 20 minutes
Porcijas 4

Sastāvdaļas

  • 2 gb. NEGANTIgardi jēra gaļas krūtiņa 2gab. ~1kg
  • 4 gb. Sīpoli
  • 3 gb. Burkāni
  • 1/2 gb. selerijas sakne vai selerijas kāti
  • 1 gb. Timiāna zariņš vai kaltēts
  • 1 gb. Rozmarīna zariņš vai kaltēts
  • 5 gb. Melnie pipari
  • 2 gb. Smaržīgie pipari
  • 2 gb. Lauru lapas
  • 500 ml Buljons (dārzeņu, vistas vai jēra)
  • 300 ml Baltvīns
  • 1 tējkarote Milti

Pagatavošanas soļi

  • Izpakojiet NEGANTIgardI jēra gaļas krūtiņu,nosusiniet, un ļaujiet tai sasilt līdz istabas temperatūrai, aptuveni 0,5-1 h. Ja izmantojat griezumu, kurš sasaldēts ar šoka saldēšanas metodi, to no saldētavas uz ledusskapi būtu nepieciešams pārlikt iepriekšējā dienā, lai tas būtu atlaidies (vai ielieciet aukstā ūdens peldē uz 2h) un dariet to pašu, ko ar svaigu griezumu. Pateicoties šoka saldēšanas tehnoloģijai, griezums garšos kā svaigi griezts.  
  • Ieslēdziet sildīties cepeškrāsni uz 210 0C,ja izmantojat konvekcijas režīmu, vai 230 0C, ja izmantojat tradicionālo režīmu.
  • Cepam traukā salieciet rupji grieztus dārzeņus (burkānus, sīpolus, seleriju), dārzeņiem jābūt aptuveni vienādās proporcijās. Pievienojiet garšvielas (rozmarīnu, timiānu, melnos un smaržīgos piparus, lauru lapas).  
  • Ierīvējiet jēra gaļu ar sāli un lieciet pa virsu dārzeņiem cepam traukā, ar tauka kārtiņu uz augšu.
  • Cepam trauku ar labumiem ievietojiet krāsnī, un cepiet 20 min., tad samaziniet temperatūru uz 140 0C, ja izmantojiet konvekcijas režīmu, vai 160 0C ja izmantojiet tradicionālo cepšanas režīmu. Cepam traukā pievienojiet 300 ml baltvīnu un kārtīgi noslēdziet cepam trauku.
  • Turpiniet cept 4-5 stundas. Kad jēra gaļas krūtiņas pagatavotas, izņemiet  tās no cepam trauka un ielieciet atsevišķā traukā, nosedziet ar foliju un ļaujiet tām atpūsties 20 min.
  • Mērces pagatavošana. Kad noņemtas krūtiņas, dārzeņus  cepam traukā pārlejiet ar 0,5 l buljona un nedaudz pavāriet, lai visas karamelizējušās sulas sajaucas kopā ar buljonu. Tad maisījumu ar dārzeņiem, caur sietiņu pārlejiet tīrā pannā. Novāriet mērci par vienu trešdaļu, iebiezināšanai varat pievienot miltus, kuri izšķaidīti mazā aukstā ūdens apjomā, novāriet mērci līdz sev vēlamajai konsistencei.
  • Krūtiņai piedevās varat pievienot, jeb ko kas garšo!