Jēra krūtiņa ar sīpoliem
Блюдо Vakariņas
Keyword bio jēra gaļa
Sagatavošanas laiks30 minutes minutes
Gatavošanas laiks5 hours hours
Porcijas 8
Sastāvdaļas
- 2 gab. NEGANTIgardi jēra krūtiņaar bez kaula
- 8 gab. Sīpoli
- 3 gab. Anšova filejas
- 2 gab. Lauru lapas
- Vīna etiķis
- Svaigi pētersīļi
- Sāls, Malti melnie pipari
Pagatavošanas soļi
- Izpakojiet NEGANTIgardi jēra krūtiņu bez kaula, nosusiniet, un ļaujiet tai sasilt līdz istabas temperatūrai, aptuveni 0,5-1 h. Ļoti svarīgi, lai griezums būtu uzsilis istabas temperatūrā, tas padarīs pagatavoto gaļu sulīgu. Ja izmantojat griezumu, kurš sasaldēts ar šoka saldēšanas metodi, to no saldētavas uz ledusskapi būtu nepieciešams pārlikt iepriekšējā dienā, lai tas būtu atlaidies (vai ielieciet remdenā ūdens peldē uz 2h) un dariet to pašu, ko ar svaigu griezumu. Pateicoties šoka saldēšanas tehnoloģijai, griezums garšos kā svaigi griezts.
- Ieslēdziet sildīties cepeškrāsni uz 150 0C, ja izmantojat konvekcijas režīmu
- Iemasējiet gaļas griezumus ar sāli un pipariem, tad apcepiet zeltaini brūnus uz pannas.
- Cepam traukā salieciet pusi no smalkās ripiņās sagrieztiem sīpoliem, un pa virsu uzlieciet apceptos gaļas griezumus. Pēc tam uzberiet atlikušos sīpolus un pievienojiet lauru lapas.Nosedziet cepam trauku ar foliju, lieciet cepeškrāsnī un cepiet trīs stundas.
- Pēc trīs stundām pārlieciet gaļu citā cepam trauka nosedziet ar foliju un lieciet atpakaļ cepeškrāsni uz vienu stundu, bet temperatūru samaziniet uz 140 0C. Turpiniet pagatavot sīpolus.
- Sīpolus caur sietiņu nosusiniet, izņemiet lauru lapas un lieciet atpakaļ cepam traukā. No sulām atdaliet taukumus un arī lejiet atpakaļ cepam traukā. Novāriet no šķidruma pusi, tad pievienojiet sakapātus anšovus un divas tējkarotes vīna etiķa. Beigās pievienojiet pētersīļus.
- Kad jēra gaļas krūtiņas pagatavotas, izņemiet tās no cepam trauka un ielieciet atsevišķā traukā, nosedziet ar foliju un ļaujiet tām atpūsties 20min.
- Krūtiņu sagrieziet un kārtojiet uz šķīvja kopā ar sīpoliem.