Jēra lāpstiņa ar kaulu
Блюдо Pusdienas
Keyword bio jēra gaļa
Sagatavošanas laiks10 hours hours
Gatavošanas laiks20 hours hours
Porcijas 2
Sastāvdaļas
- 1 gab. NEGANTIgardi jēra lāpstiņa ar kaulu viens iepakojums
- 100 g. Sviests
- Sāls, Malti melnie pipari, Eļļa
Pagatavošanas soļi
- Izpakojiet NEGANTIgardi jēra lāpstiņu ar kaulu. Ar šoka saldēšanas metodi sasaldētos griezumus, atlaidiniet tos iemērcot remdenā ūdens peldē. Pateicoties šoka saldēšanas tehnoloģijai, griezums garšos kā svaigi griezts.
- Nosusiniet griezumus, kuri sasnieguši istabas temperatūru, apkaisiet ar sali un pipariem, un lieciet uz karstas pannas cepties. Pirms likšanas uz pannas uzslakiet nedaudz olīveļļu. Minūti cepiet uz sāna, kur ir taukumiņš, lai tas pakūst. Tad turpiniet cept uz katras plakanās puses 2-3 minūtes.
- Pēc tam pievienojiet sviestu un kādu aromātisku garšvielu. Turpiniet cept grozot ik pa minūtei, līdz griezuma vidū tiek sasniegta 52°C temperatūra, tad iznākums būs vidēji jēls). Ja gribat labāk izceptu tad vienkārši jāpacep ilgāk.
- Kad jēra gaļas griezumi pagatavoti, izņemiet tos no pannas un ielieciet atsevišķā traukā, nosedziet ar foliju un ļaujiet atpūsties vismaz 5 min. Piedevās varat pievienot, jeb ko, kas pašiem garšo!