Jēra lāpstiņa bez kaula
Блюдо Pusdienas, Vakariņas
Sagatavošanas laiks30 minutes minutes
Gatavošanas laiks5 hours hours
Porcijas 4
Sastāvdaļas
- 1 gab. NEGANTIgardi jēra lāpstiņa bez kaula
- 4 gab. Sīpoli
- 3 gab. Burkāni
- 0.5 gab. Selerijas sakne vai selerijas kāts
- 2 gab. Lauru lapas
- 250 ml Baltvīns
- Nedaudz milti
Pagatavošanas soļi
- Izpakojiet NEGANTIgardI jēra gaļas lāpstiņu,nosusiniet, un ļaujiet tai sasilt līdz istabas temperatūrai, aptuveni 0,5-1 h. Ļoti svarīgi, lai griezums būtu uzsilis istabas temperatūrā, tas padarīs pagatavoto gaļu sulīgu. Ja izmantojat griezumu, kurš sasaldēts ar šoka saldēšanas metodi,to no saldētavas uz ledusskapi būtu nepieciešams pārlikt iepriekšējā dienā, lai tas būtu atlaidies (vai ielieciet remdenā ūdens peldē uz 2h) un dariet to pašu,ko ar svaigu griezumu. Pateicoties šoka saldēšanas tehnoloģijai, griezums garšos kā svaigi griezts.
- Ieslēdziet sildīties cepeškrāsni uz 210 0C, ja izmantojat konvekcijas režīmu, vai 230 0C, ja izmantojat tradicionālo režīmu.
- Cepam traukā salieciet rupji grieztus dārzeņus (burkānus, sīpolus, seleriju), dārzeņiem jābūt aptuveni vienādās proporcijās. Pievienojiet garšvielas (rozmarīnu, timiānu, melnos un smaržīgos piparus, lauru lapas).
- Ierīvējiet jēra gaļu ar sāli un lieciet pa virsu dārzeņiem cepam traukā, ar tauka kārtiņu uz augšu.
- Cepam trauku ar labumiem ievietojiet krāsnī, un cepiet 20 min., kamēr skaisti apbrūninās
- Tad samaziniet temperatūru uz 140 0C , ja izmantojiet konvekcijas režīmu, vai 160 0C, ja izmantojiet tradicionālo cepšanas režīmu. Cepam traukā pievienojiet 250 ml baltvīnu un kārtīgi noslēdziet cepam trauku.
- Turpiniet cept 4-5 stundas. Kad jēra gaļas krūtiņas pagatavotas, izņemiet tās no cepamtrauka un ielieciet atsevišķā traukā, nosedziet ar foliju un ļaujiet tām atpūsties 20 min.
- Krūtiņai piedevās varat pievienot, jeb ko kas garšo!