Print

Jēra Loin Chop steiks

Gatavošanas laiks30 minutes
Porcijas 4

Sastāvdaļas

  • 2 iepakojumi NEGANTIgardi jēra Lion chop steiks
  • 1 gab Timiāna vai rozmarīna zariņš (var būt kaltēts)
  • 100 g Sviests
  • Sāls, Malti pipari melnie, eļļa

Pagatavošanas soļi

  • Izpakojiet NEGANTIgardi jēra Lion chop steiku.  Ar šoka saldēšanas metodi sasaldētos griezumus, atlaidiniet tos iemērcot remdenā ūdens peldē. Pateicoties šoka saldēšanas tehnoloģijai, griezums garšos kā svaigi griezts.
  • Nosusiniet griezumus, kuri sasnieguši istabas temperatūru, apkaisiet ar sali un pipariem, un lieciet uz karstas pannas cepties. Pirms likšanas uz pannas uzslakiet nedaudz olīveļļu. Minūti cepiet uz sāna, kur ir taukumiņš, lai tas pakūst. Tad turpiniet cept uz katras plakanās puses 2 minūtes.
  • Pēc tam pievienojiet sviestu un kādu aromātisku garšvielu. Turpiniet cep grozot ik pa minūtei, līdz griezuma vidū tiek sasniegta 52°C temperatūra, tad iznākums būs vidēji jēls (iesaku,jo šis ir viens no mīkstākajiem jēra griezumiem).  Ja gribat labāk izceptu tad vienkārši jāpacep ilgāk.
  • Kad jēra gaļas griezumi pagatavoti, izņemiet  tos no pannas un ielieciet atsevišķā traukā, nosedziet ar foliju un ļaujiet atpūsties vismaz 5 min. Steikiem piedevās varat pievienot, jeb ko, kas pašiem garšo!