Izpakojiet NEGANTIgardI jēra stilbiņus,nosusiniet, un ļaujiet tai sasilt līdz istabas temperatūrai, aptuveni 0,5-1 h. Ļoti svarīgi, lai griezums būtu uzsilis istabas temperatūrā, tas padarīs pagatavoto gaļu sulīgu. Ja izmantojat griezumu, kurš sasaldēts ar šoka saldēšanas metodi,to no saldētavas uz ledusskapi būtu nepieciešams pārlikt iepriekšējā dienā, lai tas būtu atlaidies (vai ielieciet remdenā ūdens peldē uz 2h) un dariet to pašu,ko ar svaigu griezumu. Pateicoties šoka saldēšanas tehnoloģijai, griezums garšos kā svaigi griezts.
Ieslēdziet sildīties cepeškrāsni uz 180 0C
Jēra stilbiņus iemasē ar sāli un melnajiem pipariem, un apcepam uz pannas brūnus un noliekam malā
Pārējās sastāvdaļas (sīpoli, burkāni, selerija,ķiploki, puravi) sagriež un apcep. Kad dārzeņi apcepti pārlej tos ar vīnu un buljonu, pievieno lauru lapas, melnos piparus, tomātu mērci un ieliek arī apceptos stilbiņus. Nosedz trauku ar foliju un liek krāsnī uz 2,5 stundām 180 grādos, pēc tam atsedz un pavāra vēl pus stundu krāsnī
Kad gatavs izņem stilbiņus un no pārējā veido mērcīti.
Mērces pagatavošana. Kad izņemti stilbiņi, maisījumu ar dārzeņiem, caur sietiņu pārlejiet tīrā pannā. Novāriet mērci par vienu trešdaļu, iebiezināšanai varat pievienot miltus, kuri izšķaidīti mazā aukstā ūdens apjomā, novāriet mērci līdz sev vēlamajai konsistencei.
Stilbiņiem piedevās varat pievienot, jeb ko kas garšo!