Print

Kraukšķīgie vistu spārnini Bufalo gaumē

Porcijas 4

Sastāvdaļas

  • 2 kg BIO vistu spārniņi sadalīti divās daļās
  • 1 tējkarote Cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarote Sāls
  • 2 tējkarotes ķiploku pulveris
  • 1 Škipsniņa Malti melnie pipari

Tomātu mērcei

  • 1/4 glāzes izkausēta sviesta
  • 1/2 tomātu āsā mērce, pēc garšas
  • 1 tējkarote medus

Zilajai siera mērcei

  • 1/2 glāze sadrupinātā zilā siera
  • 1/3 glāze skābā krējuma
  • 1/4 glāze majonēzes
  • 2 daivas Sasmalcināta ķiploka
  • 1 tējkarote citrona sulas
  • Šķipsniņa sāls
  • Šķipsniņa sasmalcinātu piparu

Pagatavošanas soļi

  • Uzkarsē cepeškrāsni uz 230oC. Ieklāj pannā foliju un pa virsu uzliek restītes.
  • Nosusinām visu mitrumu no bio vistu spārniņiem ar salveti un saliekam traukā
  • Mazākā bļodā sajauc cepamo sodu, ķiploku pulveri, sāli un piparus. Garšvielu maisījumu pārkaisa vienmērīgi pāri vistu spārniņiem. (Lai spārniņi izdotos kraukšķīgāki, tos ar garšvielām var noturēt ledusskapi visu nakti)
  • Pēc tam vistu spārniņus kārto uz restītēm, lai tie nesaskartos.
  • Spārniņus cep 30 minūtes, tad apgriež un cep vēl 20 minūtes, līdz spārniņi iegūst zeltaini brūnu nokrāsu.
  • Kamēr cepas spārniņi pagatavo mērcītes, to sastāvdaļās sajaucot kopā.
  • Lai labi garšo!