Menu
Kraukšķīgie vistu spārnini Bufalo gaumē
Porcijas 4
Sastāvdaļas
- 2 kg BIO vistu spārniņi sadalīti divās daļās
- 1 tējkarote Cepamā pulvera
- 1/2 tējkarote Sāls
- 2 tējkarotes ķiploku pulveris
- 1 Škipsniņa Malti melnie pipari
Tomātu mērcei
- 1/4 glāzes izkausēta sviesta
- 1/2 tomātu āsā mērce, pēc garšas
- 1 tējkarote medus
Zilajai siera mērcei
- 1/2 glāze sadrupinātā zilā siera
- 1/3 glāze skābā krējuma
- 1/4 glāze majonēzes
- 2 daivas Sasmalcināta ķiploka
- 1 tējkarote citrona sulas
- Šķipsniņa sāls
- Šķipsniņa sasmalcinātu piparu
Pagatavošanas soļi
- Uzkarsē cepeškrāsni uz 230oC. Ieklāj pannā foliju un pa virsu uzliek restītes.
- Nosusinām visu mitrumu no bio vistu spārniņiem ar salveti un saliekam traukā
- Mazākā bļodā sajauc cepamo sodu, ķiploku pulveri, sāli un piparus. Garšvielu maisījumu pārkaisa vienmērīgi pāri vistu spārniņiem. (Lai spārniņi izdotos kraukšķīgāki, tos ar garšvielām var noturēt ledusskapi visu nakti)
- Pēc tam vistu spārniņus kārto uz restītēm, lai tie nesaskartos.
- Spārniņus cep 30 minūtes, tad apgriež un cep vēl 20 minūtes, līdz spārniņi iegūst zeltaini brūnu nokrāsu.
- Kamēr cepas spārniņi pagatavo mērcītes, to sastāvdaļās sajaucot kopā.
- Lai labi garšo!