Liellopa gaļas bumbiņas Mozarella mērcē
Блюдо Pusdienas, Vakariņas
Keyword bio gaļa, gaļa, Liellopa gaļa, liellopa gaļa receptes
Sagatavošanas laiks30 minutes minutes
Gatavošanas laiks1 hour hour 40 minutes minutes
Porcijas 2
Sastāvdaļas
Gaļas bumbiņām
- 900 gr NEGANTIgardi Bio liellopa maltā gaļa
- 5 ēdamkarotes Olīveļļas
- 2 gab. Smalki sagrieztu sīpolu
- 3 daiviņas Saspiesta ķiploka
- 1 tējkarote sasmalcināta rozmarīna
- 1 gab Bio ola
- Sāls un svaigi malti pipari, pēc garšas
Mērcei
- 3 ēdamkarotes Olīveļļas
- 1 gab Smalki sagriezts sīpols
- 1 daiviņa saspiesta ķiploka
- 150 gr saplucināta Mozarella siera
- 1 tējkarote cukura
- 800 gr sasmalcināti tomāti savā sulā (2 bundžas)
Pagatavošanas soļi
- Pannā uzkarsē eļļu un apcep tajā sīpolus un ķiplokus, līdz sīpoli ir kļuvuši caurspīdīgi. Masai atļauj atdzist.
- Bļodā sajauc kopā BIO malto gaļu ar vienu BIO olu, klāt pievieno atdzesētos apceptos sīpolus ar ķiplokiem, sasmalcināto rozmarīnu, piparus un sāli.
- Mazu gaļas pikucīti uzcep un pārbaudi vai ir pietiekoši garšvielas, ja nepieciešams papildini. Visu gaļas masu sadali apmēram 24 bumbiņās un ieliec ledusskapī, kamēr pagatavosi mērci
- Pannā uzkarsē eļļu un apcep tajā sīpolus un ķiplokus, līdz sīpoli ir kļuvuši caurspīdīgi.
- Pievieno sasmalcinātos tomātus, cukuru, sāli un piparus, turpini vārīt mērci 30 minūtes, bez vāka. Kamēr mērce vārās sāc gatavot gaļas bumbiņas
- Uzkarsē cepamo pannu un nelielā eļļas daudzumā apcep gaļas bumbiņas. Cep aptuveni 10 minūtes, ik pa divām minūtēm apgrozot.
- Apceptās gaļas bumbiņas pievieno mērcei un pāri pārkaisi saplucinātu Mozarella sieru. Uzliec vāku un pavāri kamēr siers izkusis.
- Lai labi garšo! Mērci vari pasniegt kopā ar spageti vai nūdelēm! Iesakām “Mājas nūdelītes” no “Siera ražotnes”!