Print

Liellopa gaļas bumbiņas Mozarella mērcē

Блюдо Pusdienas, Vakariņas
Keyword bio gaļa, gaļa, Liellopa gaļa, liellopa gaļa receptes
Sagatavošanas laiks30 minutes
Gatavošanas laiks1 hour 40 minutes
Porcijas 2

Sastāvdaļas

Gaļas bumbiņām

  • 900 gr NEGANTIgardi Bio liellopa maltā gaļa
  • 5 ēdamkarotes Olīveļļas
  • 2 gab. Smalki sagrieztu sīpolu
  • 3 daiviņas Saspiesta ķiploka
  • 1 tējkarote sasmalcināta rozmarīna
  • 1 gab Bio ola
  • Sāls un svaigi malti pipari, pēc garšas

Mērcei

  • 3 ēdamkarotes Olīveļļas
  • 1 gab Smalki sagriezts sīpols
  • 1 daiviņa saspiesta ķiploka
  • 150 gr saplucināta Mozarella siera
  • 1 tējkarote cukura
  • 800 gr sasmalcināti tomāti savā sulā (2 bundžas)

Pagatavošanas soļi

  • Pannā uzkarsē eļļu un apcep tajā sīpolus un ķiplokus, līdz sīpoli ir kļuvuši caurspīdīgi. Masai atļauj atdzist.
  • Bļodā sajauc kopā BIO malto gaļu ar vienu BIO olu, klāt pievieno atdzesētos apceptos sīpolus ar ķiplokiem, sasmalcināto rozmarīnu, piparus un sāli.
  • Mazu gaļas pikucīti uzcep un pārbaudi vai ir pietiekoši garšvielas, ja nepieciešams papildini. Visu gaļas masu sadali apmēram 24 bumbiņās un ieliec ledusskapī, kamēr pagatavosi mērci
  • Pannā uzkarsē eļļu un apcep tajā sīpolus un ķiplokus, līdz sīpoli ir kļuvuši caurspīdīgi. 
  • Pievieno sasmalcinātos tomātus, cukuru, sāli un piparus, turpini vārīt mērci 30 minūtes, bez vāka. Kamēr mērce vārās sāc gatavot gaļas bumbiņas
  • Uzkarsē cepamo pannu un nelielā eļļas daudzumā apcep gaļas bumbiņas. Cep aptuveni 10 minūtes, ik pa divām minūtēm apgrozot.
  • Apceptās gaļas bumbiņas pievieno mērcei un pāri pārkaisi saplucinātu Mozarella sieru. Uzliec vāku un pavāri kamēr siers izkusis.
  • Lai labi garšo! Mērci vari pasniegt kopā ar spageti vai nūdelēm! Iesakām “Mājas nūdelītes” no “Siera ražotnes”!