Menu
NEGANTIgardi Osso Buco
Sagatavošanas laiks30 minutes minutes
Gatavošanas laiks3 hours hours 30 minutes minutes
Porcijas 5
Sastāvdaļas
- 1 kg NEGANTIgardi Osso Buco griezums 2gab. ~1kg
- 1 gab. Liels sīpols
- 3 gab. Burkāni
- 3 gab. Ķiploka daiviņas
- 3 gab. Selerijas kāti
- 800 g konservētu sagrieztu tomātu
- 100 g Sviests
- 2 ēdamkarotes Olīveļļa
- Malti melnie pipari
- Sāls
- 1 ēdamkarote Cukurs
- 2 gab. Lauru lapas
- 0.3 l vistas buljons
- 0.3 l Sauss baltvīns
Pagatavošanas soļi
- Izpakojiet NEGANTIgardi OssoBuco griezumus, nosusiniet, un ļaujiet tiem sasilt līdz istabas temperatūrai, aptuveni 0,5-1 h. Ja izmantojat griezumu, kurš sasaldēts ar šoka saldēšanas metodi, to no saldētavas uz ledusskapi būtu nepieciešams pārlikt iepriekšējā dienā, lai tas būtu atlaidies (vai ielieciet aukstā ūdens peldē uz 2h) un dariet to pašu,ko ar svaigu griezumu. Pateicoties šoka saldēšanas tehnoloģijai, griezums garšos kā svaigi griezts.
- Ieslēdziet sildīties cepeškrāsni uz 160 0C tradicionālo režīmā.
- Apkaisiet un iemaisiet gaļas griezumus ar miltiem, sāli un pipariem.
- Izkausējiet pannā sviestu ar olīveļļu un tajā apcepiet gaļās griezumus zeltainus, tad pārlieciet cepam traukā.
- Uz pannas apcepiet sagrieztos dārzeņus (burkānus, seleriju, sīpolu, ķiploku, lauru lapas, cukuru).
- Kad dārzeņi apcepušies pievienojiet vīnu, pavāriet lai uz pusi reducējās šķidrums. Pievienojiet buljonu un tomātus un nedaudz pavāriet, tad maisījumu ielejiet cepam traukā nosedzot apceptos gaļas griezumus.
- Cepam trauku ar labumiem nosedziet ar foliju un ievietojiet krāsnī, un cepiet 3,5h. Gatavs gaļas gabals atdalīsies no kaula un būs viegli dalāms ar dakšiņu.
- Mērces pagatavošana. 1.variants - mērci ar dārzeņiem pasniedz kopa ar gaļu. 2. variants – izņemiet gaļu un maisījumu ar dārzeņiem, caur sietiņu pārlejiet tīrā pannā. Novāriet mērci par vienu trešdaļu, iebiezināšanai varat pievienot miltus, kuri izšķaidīti mazā aukstā ūdens apjomā, novāriet mērci līdz sev vēlamajai konsistencei.
- Osso Buco piedevās varat pievienot, jeb ko kas garšo!