Print

NEGANTIgardi Liellopa gaļas ribiņas

Sagatavošanas laiks1 hour 30 minutes
Gatavošanas laiks3 hours 30 minutes
Porcijas 4

Sastāvdaļas

  • 1 kg NEGANTIgardi Ribiņas 1gab. ~1kg
  • 2 tējkarotes Oregano
  • 1 tējkarote Paprikas pulvera
  • 1 tējkarote Sāls, var izmantot kūpinātu, lai iegūtu kūpinājuma garšu
  • 1 tējkarote Asās paprikas pulveris
  • 2 tējkarotes Brūnais cukurs
  • 1 tējkarote "Cajun" garšvielu maisījums (var nelikt)
  • 1 tējkarote Ķiploku pulveris
  • 0.5 tējkarote Timiāns
  • BBQ mērce pēc izvēles

Pagatavošanas soļi

  • Izpakojiet NEGANTIgardi liellopa ribiņas, nosusiniet un ļaujiet tai sasilt līdz istabas temperatūrai, aptuveni 0,5-1h. Ja izmantojat griezumu, kurš sasaldēts ar šoka saldēšanas metodi, to no saldētavas uz ledusskapi būtu nepieciešams pārlikt iepriekšējā dienā, lai tas būtu atlaidies (vai ielieciet aukstā ūdens peldē uz 2h) un dariet to pašu, ko ar svaigu griezumu. Pateicoties šoka saldēšanas tehnoloģijai, griezums garšos kā svaigi griezts.  
  • Iemasējiet gaļu ar mazu daudzumu eļļas, tā lai garšvielas varētu pieķerties. Sajauciet visas garšvielas kopā un  tajās iemasējiet ribiņas. Tad ievietojiet ribiņas ledusskapī uz 1-2 stundām, lai pamarinējas.                                                                   
  • Iemarinējušos gaļu kārtojiet uz pannas folijā, un tad nosedziet ar foliju, lai nav spraugu. Ievietojiet cepeškrāsnī uz 3,5 stundām 130°C temperatūrā tradicionālajā režīmā.
  • Kad ribiņas izcepušās,apsmērējiet tās ar BBQ mērci un ievietojiet atpakaļ krāsnī, bez nosedzošā folija, vēl uz 10 minūtēm, lai BBQ mērce sabiezē.                  
  • Ribiņām piedevās varat pievienot,jeb ko kas garšo!