MŪSU STĀSTS
TAS VISS SĀKĀS
2011. GADĀ
Uzņēmuma līdzdibinātāji, brāļi Gunārs un Artūrs Vīganti, ir veselīga dzīvesveida piekritēji un abiem patīk garšīgi, bet veselīgi paēst. Tā kā brāļus vieno arī “zaļā” domāšana, tad abi bija vienlīdz pārliecināti, ka uzturā ir jālieto bioloģiski audzēta un iegūta pārtika. Tajos laikos tirgū nebija viegli pieejama bioloģiskās liellopu gaļas produkcija, kas abiem brāļiem tik ļoti garšoja, tādēļ viņi nolēma paši sākt audzēt bioloģiskos gaļas liellopus.
"Kad veikalos nav iespējams nopirkt kvalitatīvu, bioloģisku liellopu gaļu un tirdziņos tā ir izpirkta, ir jāsāk saimniekot un piedāvāt vietējiem iedzīvotājiem pašu audzētu kvalitatīvu gaļu, kas iegūta no šķirnes liellopiem."
Pirms 9 gadiem brāļi Vīganti sāka nodarboties ar bioloģiskās liellopu gaļas audzēšanu Ērgļu novadā. Paralēli tam tika iekoptas mantotās lauksaimniecības zemes, padarot ainavu ap dzimtas mājām vēl gleznāku.
Gadiem ejot, Gunārs un Artūrs aptvēra, cik ļoti grūti ir tikt pie vietējo ražotāju gaļas, kuriem varētu uzticēties un būt pārliecinātiem par tās kvalitāti.
Brāļi regulāri brauca uz lauku tirdziņiem, bet secināja, ka pat tur gaļa netiek pienācīgi sagriezta un bieži tiek pārdota saldētā veidā. Tas bija pagrieziena punkts, jo Gunārs un Artūrs nolēma ņemt grožus savās rokās un atvēra savu miesnieka veikalu.
2016. gadā gadā brāļi Vīganti atvērta savu gaļas sadales cehu, kurā piedāvāja klientiem kvalitatīvu bioloģiski audzētu liellopu gaļu no pašu saimniecības, kura atbilda brāļu augstajām kvalitātes un standartu prasībām.
Šodien “Neganti Gardi” visu gaļu sadala savā sadales cehā, kur katrs gaļas gabaliņš tiek rūpīgi apstrādāts ar pašu rokām. Lai gan bioloģiskās gaļas produkciju ir iecienījuši tuvākie ģimenes cilvēki Vidzemes novadā, Gunārs un Artūrs saprata, ka draugi un radi, kas dzīvo citos Latvijas novados, ir iestrēguši ēdot zemas kvalitātes nebioloģisko gaļas produkciju. Tādēļ 2019. gadā brāļi nolēma izveidot tiešsaistes internetveikalu “Negantigardi.lv”, lai padarītu pasaules labāko gaļu pieejamu visā valstī.