Omes Pavasara Gulašs
Pavasarī kad vajag daudz spēka un vienlaicīgi jānomet kilogrami pludmalei talkā nāks Omes gulašs
Sagatavošanas laiks15 minutes minutes
Gatavošanas laiks1 hour hour
Porcijas 4
Author klients rekomendē
Sastāvdaļas
- 1 kg NEGANTIgardi liellopa gulašs
- 1 gab. Paliels baltais sīpols
- 1 gab. Ķiploks (visa galviņa)
- 5-6 gab. Jaunie burkāni
- 1 sauja Čilli piparu
- 1 bunte Bunte svaigu zaļumu no Omes dārza - baziliks, piparmētra, puplaksis, selērijs, maijlociņi, rozmarīns un ķiploka laksti
- 0.5-1 l liellopa kaulu buljons
- Sāls, pipari
Pagatavošanas soļi
- Gulaša gaļas kubiņus uz karstas pannas un nedaudz apcep brūnus no ārpuses.
- Tikmēr mizojam burkānus un ķiplokus.
- Pārlej ar kaulu buljonu, sautē minūtes 40.
- Pievieno Omes zaļumus un turpina sutināt.
- Sīpolus, čilī, ķiplokus, burkānus apcep brūnus sālī, piparos , kas aizņem ap 15 minūtēm.
- Apceptos dārzeņus pievieno gaļai - pievienojam sāli un piparus pēc garšas, sautējam līdz burkāns ir mīksts, tas aptuveni ir minūtes 10 .
- Kam tīk maigāka garša var pievienot saldo krējumu un pasautē aptuveni 10min.
- Mielojamies piekožot svaigu sīpolu maizes vietā un kādu lielisku Latvijas gaišo alu! Lai labi garšo!