ŠOKA SALDĒŠANAS
IEGUVUMI
ŠOKA SALDĒŠANA
Tā kā komerciālās saldēšanas un saldētavu tirgus visā pasaulē paplašinās, pēdējā laikā redzams, ka daudzi uzņēmumi sāk novērtēt šoka saldēšanas saldētavu iespējas un ieguvumus. Šī straujā izplatība ietekmē ne tikai lielos uzņēmumus, bet arī mazos un lokālos, jo arvien vairāk patērētāji pieprasa svaigi saldētus pārtikas produktus. Tādēļ arī mēs savus klientus nodrošinām ar bioloģiskās liellopu gaļas produkciju, kas tiek saglabāta ilgstoši svaiga ar šoka saldēšanas metodi.
AIZSARDZĪBA PRET BAKTĒRIJĀM
UN KONTROLE
Mājputnu, liellopu gaļa un svaigas zivis neapsrādātā veidā var saturēt ievērojamu daudzumu baktēriju, piemēram, Escherichia coli un Salmonella. Ja gaļa tiek atstāta nepiemērotos apstākļos, šīs baktērijas var ļoti strauji savairoties tikai dažu dienu laikā. Taču tās ir iespējams kontrolēt un iznīcināt, ja tiek izmantotas pareizas saldēšanas un gatavošanas metodes.
Viena no lielākajām šoka saldēšanas priekšrocībām ir spēja sasaldēt vairākas tonnas ar produkciju tikai 24 stundu laikā. Šis ātrais saldēšanas process nodrošina to, ka produkcija tiek saglabāta ilgstoši svaiga un baktērijām nav iespējas savairoties.
Saldējot mājputnu, liellopi gaļu vai zivis, vienmēr pārliecinieties, ka produkcija tiek glabāta aptuveni -18° C vai vēsākā temperatūrā. Šādos apstākļos baktērijas nevar attīstīties, tādēļ varat būt droši, ka ar jūsu produktiem viss būs kārtībā.
UZTURVIELU SAGLABĀŠANA
Vēl viens fantastisks šoka saldēšanas ieguvums ir spēja produktos saglabāt uzturvielas.
Saldēšanas kameras ātrās saldēšanas process sniedz labumu gan patērētājiem, gan uzņēmējiem, jo tas efektīvi aptur strauju uzturvielu zudumu. Lēnāks saldēšanas process ļautu turpināties nevēlamām uzturvielu izmaiņām produktos, kā rezultātā tiktu patērēta barības vielām trūcīgāka un neveselīgāka pārtika.
Uzturvielu piesātinājumam ir sevišķi svarīga nozīme, ja saldētu pārtiku ir paredzēts piegādāt skolām vai slimnīcām. Mazi bērni un novājinātie ir īpaši atkarīgi no uzturvielām bagātas pārtikas, tādēļ spēja produktos saglabāt vērtīgās uzturvielas ir uzskatāma kā ļoti nozīmīga šoka saldēšanas metodes priekšrocība.
Kas vēl vairāk palielina šīs metodes vērtību – šoka saldēšanu var izmantot, lai saglabātu barības vielas arī jau pagatavotām maltītēm, jo visā pasaulē pieaug pieprasījums pēc veselīgas saldētas pārtikas.
VAKUUMIEPAKOŠANA
Veicot produktu piegādes mūsu klientiem, visa bioloģiskās liellopu gaļas produkcija tiek vakuumiepakota. Tas ļauj transportēšanas laikā saglabāt augstu produkcijas kvalitāti un pagarināt tās uzglabāšanas laiku, jo tiek novērsta saskare ar gaisu.