
Stāvošais Osso buco
Блюдо Pusdienas, Vakariņas
Keyword gaļa, gaļas ēdieni-receptes, gaļas receptes, liellopa gaļa receptes, Osso buco, receptes
Sagatavošanas laiks30 minutes minutes
Gatavošanas laiks6 hours hours
Porcijas 10
Sastāvdaļas
- 1 gab. NEGANTIgardi Bio liellopa stilbs
- 3 gab. Lieli sīpoli
- 3 gab. Burkāni
- 1 gab. Selerijas sakne
- 2 l Vistas buljons
- 1 gab. Viens čilli pipariņš (kā kuram patīk asumiņš)
- Malti melnie pipari, sāls (stilba iemasēšanai)
- Rozmarīna un Timiāna zariņš
Pagatavošanas soļi
- Izpakojiet NEGANTIgardI liellopa stilba griezumu,nosusiniet, un ļaujiet tai sasilt līdz istabas temperatūrai, aptuveni 0,5-1 h. Ja izmantojat griezumu, kurš sasaldēts ar šoka saldēšanas metodi, to no saldētavas uz ledusskapi būtu nepieciešams pārlikt iepriekšējā dienā, lai tas būtu atlaidies (vai ielieciet aukstā ūdens peldē lai paātrinātu atkušanu) un dariet to pašu, ko ar svaigu griezumu. Pateicoties šoka saldēšanas tehnoloģijai, griezums garšos kā svaigi griezts.
- Stilbu iemasē ar pipariem un sāli, un pāris vietās sasien ar šņorēm, lai gatavošanas procesā gaļa paliktu vienā gabalā (ilgās lēnās pagatavošanas procesā tā paliks maiga un irdena). Sagatavoto stilbu liek cepeškrāsnī apcepties uz 12 minūtēm 300 grādos,cepeškrāsnij jābūt iepriekš uzsildītai uz 300 grādiem. Šajā procesā nepieciešams,lai stilbs tiktu apcepts no ārpuses.
- Pārlieciet apcepto stilbu katliņā, pievienojiet rupji sagrieztus dārzeņu un garšvielas. Visu pārlejiet ar vistas buljonu lai gaļa tiktu nosegta, uzlieciet vāciņu, un lieciet cepeškrāsnī. Pēc tam samaziniet temperatūru uz 150 grādiem un lai lēni gatavojas 5 stundas.
- Gaļas griezumu uzmanīgi,ar jūtām (lai neizjūk), izņemiet no mērces un nolieciet atsevišķi.
- Mērci caur sietiņu atdaliet, un novāriet līdz biezākai konsistencei un pasniedziet kopā ar gaļiņu.