Jēra gaļa_Marinēta jēra ciska_Lēni cepta jēra kāja_Jēra gaļa cena_Svaiga jēra gaļa_Svaigas gaļas piegāde_gaļas piegāde mājās_Pasūtīt gaļu_NegantiGardi_Мясо ягненка_БИО мясо _Купить мясо_lamb latvia_pasture raised lamb_grass fed lamb
Print

Rozmarīnā un jūras sālī noturēta Bio jēra ciska ar kaulu un krāsnī ceptiem kartupeļiem

Блюдо Pusdienas, Vakariņas
Sagatavošanas laiks9 hours
Gatavošanas laiks1 hour
Porcijas 6
Author TU ESI TAS, KO TU ĒD

Sastāvdaļas

  • MARINĀDEI
  • 2 iepak. NEGANTIgardi Bio jēra ciska ar kaulu
  • 3-4 gab. Svaiga rozmarīna zariņi
  • Jūras sāls, Svaigi malti melnie pipari
  • BULJONAM
  • 500 g NEGANTIgardi Bio jēra kaulu asorti
  • 4 gab. Svaiga rozmarīna zariņi
  • 2 gab. Burkāni
  • 2 gab. Sīpoli
  • 4 gab. Ķiploka daiviņas
  • 2 gab. Lauru lapas
  • 1 ēd.k. Gī sviesta (der arī sviests sākot no 82%)
  • 1 gab. Kālis
  • CEPTIEM KARTUPEĻIEM
  • 1 kg Mazo kartupeļu ar mizu
  • 3 gab. Batātes
  • 2 gab. Svaiga rozmarīna zariņi
  • 1 sauja Ķirštomātu
  • 1 ēd.k. Gī sviesta (der arī sviests sākot no 82%)
  • Olīveļļa, Jūras sāls, Svaigi malti melnie pipari
  • SALĀTIEM
  • 1 bunte Redīsu
  • 200 g Romiešu salātlapas
  • 2 gab. Mazie gurķi
  • 1 Bunte Kinza
  • 1 pac. Greenery.lv saulespuķu mikrosalāti
  • 1 lāse olīveļļa, citronu sula
  • Sāls, pipari

Pagatavošanas soļi

  • Ledusskapī atlaidina gaļu. Atlaidinātai gaļai pievieno jūras sāli un svaigi maltus piparus, rozmarīna lapiņas. Lai rozmarīna garša atvērtos izteiksmīgāk, lapiņas mazliet sadauza ar piestu vai gaļas āmuru. Visu apviļā un ļauj gaļai atpūsties-marinēties aptuveni 8 h.
  • Sagatavo visu nepieciešamo buljonam un gaļas gatavošanai. Mēs gatavojām ātri vārāmajā katlā (to pašu var darīt parastā katlā, attiecīgi,ilgāk sutinot uz lēnas uguns līdz gaļa ir gatava). Katlā liek 1 ēdamkaroti gī sviestu, sīpolus,ķiploka daivas, piparus, kaulus, burkānus, rozmarīna zariņus un iemarinētās jēra ciskas. Aptuveni 2 minūtes visu apcep līdz zeltainam brūnumam. Tad katlā lej ūdeni, nosedzot pusi, no gaļas masas, pievieno sāli un kāli, ja vēlas. Gatavo ~ 15 minūtes, tomēr tas atkarīgs no katra katla ražotāja ieteikumiem un baudītāja vēlmēm. Kad attiecīgais laiks ir pagājis, nogriež uguni un ļauj gaļai uzņemt visas katlā esošā garšas aptuveni 5 minūtes, tad tikai ņem nost vāku un pasniedz.
  • Cepamajā pannā liek veselus mazos kartupeļus, lielos gabalos sagrieztas batātes,veselus ķirštomātus. Pārber ar rozmarīna lapiņām, sāli, svaigi maltiem pipariem.Pievieno olīveļļu, gī sviestu. Visu apviļā. Ļauj garšām ‘sadraudzēties’aptuveni 30 minūtes. Tad visu liek sakarsētā krāsnī un cep 180 grādos aptuveni 40 minūtes. Līdz kartupeļi ir mīksti un zeltaini brūni.
  • Salātlapas saplūkā lielos gabalos. Gurķus un redīsus sagriež plānās ripās, visu liek bļodā un pievieno ledus kubikus, aukstu ūdeni. Notur 10-15 min, lai produkti kļūstkrau kšķīgāki. Nosusina tos dārzeņu žāvētājā vai ieliekot starp sausu dvieli. Visu liek bļodā, pievieno smalki grieztu kinzu, saulespuķu mikrosalātus, olīveļļu, citrona sulu, sāli, piparus. Viegli apmaisa.
  • Iesakām pasniegt lēnpusdienās, saliekot uz galda katru ēdienu atsevišķos traukos, lai katrs ēdājs pats uzliek savu porciju. Maltīte brīnišķīgi papildinās svētdienas kopā būšanu ar draugiem, kad fonā skanēs klasiskā mūzika un glāzes pildīs sarkanvīns, piemēram, no Cabernet Sauvignon. Lai baudpilni!
    Jēra gaļa_Marinēta jēra ciska_Lēni cepta jēra kāja_Jēra gaļa cena_Svaiga jēra gaļa_Svaigas gaļas piegāde_gaļas piegāde mājās_Pasūtīt gaļu_Bio jēra gaļa_Bioloģiskā gaļa_NegantiGardi_Мясо ягненка_Купить мясо_lamb latvia_pasture raised lamb_grass fed lamb
Iesaki saviem draugiem!