Mājputnu, liellopu gaļa un svaigas zivis neapsrādātā veidā var saturēt ievērojamu daudzumu baktēriju, piemēram, Escherichia coli un Salmonella. Ja gaļa tiek atstāta nepiemērotos apstākļos, šīs baktērijas var ļoti strauji savairoties tikai dažu dienu laikā. Taču tās ir iespējams kontrolēt un iznīcināt, ja tiek izmantotas pareizas saldēšanas un gatavošanas metodes.
Viena no lielākajām šoka saldēšanas priekšrocībām ir spēja sasaldēt vairākas tonnas ar produkciju tikai 24 stundu laikā. Šis ātrais saldēšanas process nodrošina to, ka produkcija tiek saglabāta ilgstoši svaiga un baktērijām nav iespējas savairoties.
Saldējot mājputnu, liellopi gaļu vai zivis, vienmēr pārliecinieties, ka produkcija tiek glabāta aptuveni -18° C vai vēsākā temperatūrā. Šādos apstākļos baktērijas nevar attīstīties, tādēļ varat būt droši, ka ar jūsu produktiem viss būs kārtībā.